Optimall pentru distribuție materiale de construcții

Contrar tendinței de piață la nivel european din ultimii ani, studiile arată că industria construcțiilor din România se află în trend ascendent. În 2020, volumul de construcții la nivelul UE a avut o scădere de până la 30%, pe când în România volumul construcțiilor a crescut cu 16%. Cu astfel de creșteri, este mai important decât oricând ca firmele de distribuție materiale de construcții să  își digitalizeze afacerea. Cu softuri de tip SFA precum cel dezvoltat de Optimall by AROBS datele despre prețuri, stocuri și clienți trebuie să fie mereu actualizate pentru a gestiona eficient comenzile și a reduce numărul de erori.

Distribuție materiale de construcții

Optimall SFA este aplicația mobilă creată pentru preluarea comenzilor de către agenții de vânzări, datele și rapoartele fiind accesibile accesând softul back-office.

De asemenea, Optimall oferă soluții și pentru alte procese importante din compania ta de distribuție materiale construcții. Ai control în timp real la toate datele: de la gestionarea comenzilor online prin integrare ERP, până la monitorizarea stocurilor cu WMS și livrare eficientă prin softuri de optimizare rute. Poți cere oricând o ofertă personalizată aici.

Statistici din domeniul distribuție materiale de construcții

Deloitte arată într-o analiză că în România construcțiile au sfidat pandemia. Mai exact, în volumul de lucrări în construcții a crescut cu 27,6% în 2019, după adoptarea facilităților fiscale. Și în 2020 creșterea s-a menținut în România, în timp ce la nivel european cifrele erau în scădere.

Conform datelor Eurostat, în UE producția de noi construcții s-a prăbușit – volumul a scăzut cu aproximativ 30% în doar două luni. Scăderea a fost mai accentuată pentru construcția de noi clădiri decât pentru construcția din ingineria civilă reprezentată de autostrăzi, șosele, poduri, aeroporturi etc.

În schimb, un grafic mai detaliat al Eurostat arată că în România, rata totală de creștere a volumului de construcții este de 16%, în timp ce pentru majoritatea țărilor din UE s-au înregistrat cifre negative. Această creștere este un avantaj pentru companiile de distribuție materiale de construcții, atât timp cât stocurile sunt reînnoite și gestionate eficient.

În ceea ce privește prețurile, se pare că media scumpirii materialelor este între 25% și 30%, conform Economedia. Cea mai mare creștere  s-a înregistrat în cazul lemnului, prețul său fiind și cu 60% mai mare.
Pentru companiile de distribuție materiale de construcții aceste schimbări măresc concurența pe piață. Ca să fii cu un pas înaintea competiției, noi te vom ajuta cu digitalizarea afacerii tale. Toate informațiile legate de materialele de construcții pe care le furnizezi (stocuri, prețuri, comenzi, datele clienților) vor fi actualizate automat atât pentru vânzările directe, cât și pentru platformele online.

Optimall în echipa AROBS

Optimall SFA este primul produs AROBS lansat pentru piața românească, Optimall fiind o suită de soluții pentru mobilitatea afacerilor născută în anul 2003. Divizia are expertiză în soluții de digitalizare a afacerilor, facilitând managementul proceselor interne prin automatizarea forței de vânzări, interconectivitatea datelor, softuri de inventariere și optimizarea rutelor. Optimall a integrat soluții de mobilitate în companii din diverse industrii – distribuție băuturi, produse alimentare și nealimentare, farmaceutice și materiale de construcții – ajungând la peste 300 de clienți.

AROBS Transilvania Software este o companie de software development înființată în anul 1998 în Cluj-Napoca. AROBS are expertiză în dezvoltarea de aplicații pentru gestionarea eficientă a business-urilor: managementul flotelor, resurse umane, suport IT, soluții de plată digitală.

O parte din clienții Optimall

Testimoniale video clienți Optimall

Module folosite

Cele mai folosite module ale soluției Optimall SFA pentru desfășurarea activității agenților sunt: 

distributie bauturi

Modul Catalog Produse

distributie baturi

Modul Fișă
Sell

distributie bauturi

Modul
Colorare

distributie bauturi

Modul Start
Stop km

icon-modul-promotii

Modul
Promoții

icon_modul-blocare-hotspot

Modul Blocare
Hotspot

Vezi poveștile de succes

Discută cu noi

CERE OFERTĂ

Lasă-ne datele tale de contact, iar în mai puțin de 24h vei fi contactat
de către unul din reprezentanții de vânzări Optimall by AROBS.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.