Silsma Serv & Optimall SFA – povestea parteneriatului nostru

Silsma Serv & Optimall SFA – povestea parteneriatului nostru

Optimall SFA este una dintre soluțiile favorite ale clienților și partenerilor noștri. Cu ajutorul ei, agenții de vânzări sunt mai productivi, deoarece preluarea și procesarea manuală a comenzilor este înlocuită cu automatizarea datelor. Unul dintre proiectele de succes dezvoltate de-a lungul timpului este parteneriatul cu Silsma Serv. Silsma este parte a brandului Food Point, având o gamă largă de brânzeturi și mezeluri de înaltă calitate și o arie de activitate extinsă la nivel național. Colaborarea dintre Optimall by AROBS și Silsma a început din anul 2016 și ne bucurăm că în ultimii ani am contribuit și noi la dezvoltarea companiei. Silsma s-a extins în 6 puncte din țară, iar viziunea companiei deschide oportunități de creștere continuă care este vizibilă inclusiv în cifra de afaceri. Jean Gherman, Director Comercial din partea Silsma Serv, ne-a împărtășit câteva gânduri despre povestea parteneriatului nostru și impactul pe care îl are soluția Optimall SFA în activitatea din companie.

Despre companie – Silsma Serv SRL

Silsma Serv este o companie privată cu capital 100% românesc, înființată în anul 2014. Principalul obiect de activitate este comerțul produselor alimentare, o mare parte din acestea provenind din import, produse care ulterior sunt distribuite către industria de HoReCa în special, dar și către retailul modern. Compania are în acest moment 175+ angajați, are o acoperire la nivel național cu 6 depozite, Timișoara, care este depozitul nostru central, Cluj, Brașov, Craiova, București și Bacău. Cifra de afaceri pentru anul 2021 a fost de aproximativ 18,5 mil. euro, în creștere de la 10.5 mil. euro în anul 2020.

Cum era înainte să folosiți Optimall SFA? Ce provocări ați întâmpinat la Silsma și v-au determinat să alegeți soluția noastră?

Evident, înainte de a automatiza procesul de preluare a comenzilor de la clienți acesta se desfășura manual. Mai exact, se scria de mână pe anumite foi tipizate sau anumite aplicații de comunicare, unde mesajele sunt criptate. Principala problemă cred că era expunerea foarte mare a acestui proces la greșelile umane, de citit, transcris, operat etc. Deci, decizia de automatizare a venit ca un lucru normal.

Ce s-a schimbat în compania dvs. de când folosiți Optimall SFA? Ce beneficii vă aduce aplicația?

Optimall SFA a adus un mai mare control asupra întregului proces. Nu există, în acest moment, o comandă care să nu treacă prin această aplicație, pentru a avea un control asupra procesului, pentru a identifica mai ușor userul care a generat acea comandă și în ce condiții. Nu pot estima prin procentaje sau valori cât de mult au crescut vânzările, pentru că firma a intrat într-un proces de expansiune la nivel național. Acest proces a fost principalul generator al creșterii cifrei de afaceri dar, cert este că a fost o decizie foarte bună să automatizăm procesele de vânzare. Sunt departamente a căror muncă, atât în timpi de execuție, cât și în acuratețe, s-au îmbunătățit. Partea de operare generează mult mai ușor și rapid documentul de vânzare, departamentul de logistică poate pregăti mărfurile cu mai multă precizie, rutele mașinilor pot fi gândite și setate mai ușor, având o informație centralizată. Timpii de livrare nu au fost neapărat îmbunătățiți, dar acuratețea livrărilor, da.

Care este funcționalitatea favorită din Optimall SFA și de ce?

Nu cred că putem face o mare diferență între informațiile la care ne dă acces aplicația. Sunt foarte utile toate informațiile legate atât de vânzări cât și de creanțe sau chiar datele despre articole. Aș putea scoate în evidență funcționalitatea prin care consultantul de vânzări are acces la istoricul clienților, atât cantitativ cât și ca sortimente și preț, fapt care generează un confort în gestionarea și dezvoltarea relației cu clienții.

Ce vă place cel mai mult în colaborarea cu echipa Optimall by AROBS?

Consider ca avem o relație normală, bună, bazată pe încredere și comunicare. Să nu uităm însă că orice lucru este perfectibil.

Care este motivul pentru care ați recomanda soluția noastră altor business-uri?

Este normal să recomandăm și altora soluția Optimall, pentru că implementarea acesteia este benefică funcționalității afacerii noastre. Iată, deci, ce înseamnă Optimall SFA pentru procesele de distribuție a produselor alimentare la nivel național. Dorința continuă de perfecționare și serviciile de calitate sunt o prioritate atât pentru noi, cât și pentru partenerii noștri. Mulțumim reprezentanților Silsma Serv că ne-au ales să facem parte din activitatea lor de vânzare! Ne dorim cât mai multe reușite împreună în continuare! Vrei să implementezi și tu SFA pentru echipa de agenți de vânzări din compania ta? Echipa noastră e la un click distanță! Contactează-ne aici și vom reveni cu o soluție personalizată. Alege un 2022 optim cu Optimall by AROBS!