Optimall pentru distribuție băuturi

Pentru companiile de distribuție băuturi, managementul vânzărilor joacă un rol important în îndeplinirea obiectivelor de afaceri. Acest domeniu implică gestionarea unei rețele de colaboratori complexă, produsele ajungând în supermarketuri, hypermarketuri, restaurante sau în liquor store-uri. Astfel, soluțiile de tip SFA (sales force automation) sunt o necesitate dovedită pentru această industrie. Optimall by AROBS are expertiză de peste 18 ani în integrarea unor astfel de softuri în afaceri, susținând productivitatea celor mai importante industrii de pe piață.

Optimall SFA este aplicația mobilă ideală pentru preluarea comenzilor de către agenții de vânzări din industria de distribuție băuturi, datele și rapoartele fiind accesibile din softul back-office.

De asemenea, Optimall oferă soluții și pentru alte procese din compania ta: integrare ERP cu magazinul tău online, optimizare rute pentru livrare eficientă și WMS pentru a înlocui metoda clasică de inventariere a stocului de băuturi. Poți cere oricând o ofertă personalizată aici.

O analiză recentă Keysfin arată că cifra de afaceri a distribuitorilor Retail și HORECA a ajuns la 16,6 miliarde de lei în 2020, creșterea fiind de 1,8% față de anul 2019. Pentru 2021, s-a prognozat un nivel record de 18 miliarde de lei. Cu siguranță, consumul din industria băuturilor a jucat un rol important pentru dezvoltarea companiilor de distribuție băuturi – conform INSSE consumul mediu pe locuitor în 2020 este de 207 litri/locuitor pentru băuturile nealcoolice. În cazul băuturilor alcoolice, berea este pe primul loc cu 87,8 litri/locuitor, urmat de vinuri cu 21,1 litri/locuitor.

Industria de producție a băuturilor e una dintre cele mai dinamice la nivel global și influențează dezvoltarea domeniului de distribuție băuturi. O analiză realizată de PipeCandy arată că până în 2024 va  fi evaluată la 1961 mld. $ la nivel global. Produsele specifice cuprind băuturi îmbuteliate precum: apă, sucuri, siropuri, energizante, băuturi bazate pe ceai/cafea, suplimente alimentare și băuturi alcoolice.

 

În UE, industria băuturilor alcoolice a cunoscut cea mai mare extindere de-a lungul timpului. Totodată, în ultima perioadă s-a remarcat și cererea pentru produsele care conțin zero alcool. Consumatorii sunt atrași mai mult de alternative mai sănătoase care setează direcția inovării în domeniul băuturilor.

Deci, pregătește-te pentru creșterea afacerii tale! Mai multe vânzări  înseamnă mai multe responsabilități pentru companiile de distribuție băuturi. Clienți noi, produse noi, un flux mai dinamic al stocurilor, oferte – toate vor fi în continuă schimbare. Integrând o soluție digitală precum Optimall în afacerea ta, toate aceste date vor fi actualizate în timp real, fiind disponibile la un click distanță!

Despre procesul de distribuție a băuturilor

Distribuția de băuturi alcoolice și non-alcoolice presupune multă atenție la condițiile de depozitare și transport. Temperatura, expunerea la lumină, modul în care sunt manipulate și așezate produsele sunt doar câteva dintre detaliile la care distribuitorii trebuie să fie atenți. Întreg procesul presupune existența unui canal de distribuție.

Conform Investopedia, canalul de distribuție reprezintă traseul parcurs pentru ca produsele să ajungă de la distribuitor la consumator sau, în unele cazuri, în sens invers. De-a lungul procesului de distribuție băuturi, apar 4 intermediari: producătorul, distribuitorul, retailerul și consumatorul final.

În cazul industriei băuturilor alcoolice, toți cei 4 „actori” sunt prezenți în lanțul de aprovizionare. În rest, distribuitorul poate să nu fie prezent, produsele fiind trimise direct de la producător către retailer sau, uneori, la consumatorul final.

Optimall în echipa AROBS

Optimall SFA a fost lansat în 2003, fiind primul produs AROBS dedicat pieței românești. Optimall cuprinde multiple soluții de digitalizare a afacerii, de la automatizarea forței de vânzări până la soluții de inventariere și optimizarea rutelor. Optimall a integrat cu succes soluții de mobilitate în cadrul a peste 300 de afaceri, având colaboratori din industrii precum distribuție băuturi, produse alimentare și nealimentare, produse farmaceutice și materiale de construcții.

AROBS Transilvania Software printre cei mai importanți dezvoltatori de soluții IT, fiind înființat în anul 1998 în Cluj-Napoca. Compania de software development are expertiză în dezvoltarea de aplicații pentru business-uri precum: soluții de management al flotelor, soluții HR, suport IT, și soluții digitale de plată.

O parte din clienții Optimall

distribuție băuturi

Testimoniale video clienți Optimall

Module folosite

Cele mai folosite module ale soluției Optimall SFA pentru desfășurarea activității agenților sunt: 

distributie bauturi

Modul Catalog Produse

distributie baturi

Modul Fișă
Sell

distributie bauturi

Modul
Colorare

distributie bauturi

Modul Start
Stop km

icon-modul-promotii

Modul
Promoții

icon_modul-blocare-hotspot

Modul Blocare
Hotspot

Vezi proiectele de succes

Discută cu noi

CERE OFERTĂ

Lasă-ne datele tale de contact, iar în mai puțin de 24h vei fi contactat
de către unul din reprezentanții de vânzări.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.