// detalii contact

Hai să vorbim

Adresă

str. Constantin 
Brancusi nr. 78

Vânzări

optimall@arobs.ro

Vânzări

+40741.227.627

// AROBS OPTIMALL

Distribuție băuturi

// Distribuție băuturi

Optimall SFA by AROBS pentru distribuție băuturi

Pentru companiile de distribuție băuturi, managementul vânzărilor cu soluții de tip SFA joacă un rol esențial în îndeplinirea obiectivelor de afaceri. Acest domeniu implică gestionarea unei rețele de colaboratori complexă, produsele ajungând în supermarketuri, hypermarketuri, restaurante sau liquor store-uri.

Optimall SFA by AROBS este aplicația mobilă ideală pentru preluarea comenzilor de către agenții de vânzări din industria de distribuție băuturi. Datele despre prețuri, stocuri și clienți sunt mereu actualizate, gestionezi eficient comenzile și reduci numărul de erori.

// Distribuție băuturi

Despre procesul de distribuție al băuturilor

Distribuția de băuturi alcoolice și non-alcoolice presupune multă atenție la condițiile de depozitare și transport. Temperatura, expunerea la lumină, modul în care sunt manipulate și așezate produsele sunt doar câteva detalii la care distribuitorii trebuie să fie atenți. Întreg procesul presupune existența unui canal de distribuție eficient, pentru performanță în afaceri.

Conform Investopedia, canalul de distribuție reprezintă traseul parcurs pentru ca produsele să ajungă de la distribuitor la consumator sau, în unele cazuri, în sens invers. De-a lungul procesului de distribuție băuturi, apar patru intermediari: producătorul, distribuitorul, retailerul și consumatorul final.

Pentru performanță în distribuția de băuturi, soluția pentru automatizarea forței de vânzări Optimall SFA acoperă o necesitate dovedită. Integrând soluția în afacerea ta, ai toate datele necesare la un click distanță! Optimall by AROBS îți oferă și alte soluții software: integrare ERP cu magazinul tău online datorită serviciului ConnectoR, optimizare rute pentru livrare eficientă cu aplicația Logistic și soluția software WMS pentru a înlocui metoda clasică de inventariere a stocului de băuturi. Poți cere oricând o ofertă personalizată aici.

// Distribuție băuturi

Optimall în echipa AROBS

Optimall SFA este primul produs AROBS lansat pentru piața românească, Optimall fiind o suită de soluții pentru mobilitatea afacerilor înființată în anul 2003. Divizia are expertiză în soluții de digitalizare a afacerilor, facilitând managementul proceselor interne prin automatizarea forței de vânzări, interconectivitatea datelor, softuri de inventariere și optimizarea rutelor. Optimall a integrat soluții de mobilitate în companii din diverse industrii – distribuție băuturi, produse alimentare și nealimentare, farmaceutice și materiale de construcții, ajungând la peste 300 de clienți.

AROBS Transilvania Software este o companie de software development înființată în 1998 în Cluj-Napoca. AROBS are expertiză în dezvoltarea de aplicații pentru gestionarea eficientă a afacerilor: managementul flotelor, resurse umane, suport IT, soluții de plată digitală.

// Distribuție băuturi

Statistici din industria distribuție băuturi

De peste 20 de ani, Optimall SFA by AROBS susține productivitatea celor mai importante industrii de pe piață. Printre acestea se numără și industria de distribuție băuturi, domeniul esențial atât în sectorul retail, cât și în industria HoReCa. În ultimii ani, analizele Keysfin au indicat cum profitul companiilor de distribuție din Retail și HoReCa din România a crescut exponențial. În 2022, profitul afacerilor din domeniu a crescut cu 48% față de 2021 și cu 137% față de 2018, acest trend ascendent fiind preconizat și pentru următorii ani.

Industria de producție a băuturilor e una dintre cele mai dinamice la nivel global și influențează dezvoltarea domeniului de distribuție băuturi. Potrivit Statista, se estimează că valoarea adăugată pe piața băuturilor se va ridica la 244,80 miliarde de dolari în 2024, cu o rată de creștere anuală compusă de 3,13% în perioada de prognoză 2024-2028. 

Potrivit publicației Adevărul, în 2022, sectorul berii din România a înregistrat o creștere de 50% față de anul precedent. Companiile membre ale Asociației Berarii României, care reprezintă peste 90% din piața locală, au direcționat peste 117 milioane de euro către proiecte de investiții în tehnologie și automatizare, inovație în producția de bere și proiecte de sustenabilitate. În 2023, o parte substanțială din aceste fonduri au fost direcționate spre implementarea Sistemului de Garanție Returnare (SGR), dar și în infrastructura RetuRO și echipamentele necesare pentru colectarea și numărarea ambalajelor.

În ultima perioadă, s-a remarcat și o cerere crescută pentru băuturile fără alcool. Potrivit Global Market Insights, numai piața globală a berii fără alcool a fost evaluată în 2022 la 22 de miliarde de dolari, cu o creștere preconizată la 40 de miliarde de dolari până în 2032. Mai mult, consumatorii sunt din ce în ce mai atrași să aleagă alternative de produse mai sănătoase, ca și băuturile cu mai puțin, sau chiar zero zahăr.

Așadar, digitalizarea afacerii tale de distribuție băuturi este importantă pentru creșterea business-ului. Și cum mai multe vânzări, mai mulți clienți, produse noi și un flux dinamic al stocurilor și ofertelor – înseamnă mai multe responsabilități – Optimall SFA îți vine în ajutor!

// distribuție băuturi

Testimoniale video clienți Optimall

Top Gel
Superfood Company
Magic Tic-Tac
Un-Doi Centrul de Plăți
// distribuție băuturi

Module folosite

// distribuție băuturi

Vezi poveștile de succes

// Discută cu noi

CERE OFERTĂ

Lasă-ne datele tale de contact, iar în mai puțin de 24h vei fi contactat de către unul din reprezentanții de vânzări.

(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.