Automatizarea
forței de vânzări cu Optimall SFA Software

La 20 ani de la înființare, Optimall redefinește standardele eficienței în automatizarea forței de vânzări printr-o versiune nouă a aplicației mobile SFA și funcționalități inovative.

Crește profitul în afacerea ta de distribuție sau producție și minimizează efortul depus în activitatea de vânzări cu noua aplicație mobilă Optimall SFA by AROBS!

Maximizează eficiența în vânzări

Noile funcționalități ale aplicației mobile Optimall SFA

✅ Refactorizarea aplicației Android cu tehnologii de ultimă generație

✅ Îmbunătățirea experienței utilizatorului printr-o interfață nouă

✅ Design nou prin introducerea elementelor grafice pentru vizualizarea rapoartelor

✅ Autentificare cu ajutorul amprentei

✅ Numeroase modalități de vizualizare și sortare a articolelor și documentelor din aplicație

✅ Optimizare pentru funcționare mai fluidă a aplicației în cazul nomenclatoarelor vaste

✅ Îmbunătățirea metodelor de sincronizare cu ERP-ul companiei

✅ Acuratețe îmbunătățită în localizarea prin GPS

✅ Optimizarea procesării mai multor operațiuni simultane

✅ Posibilitatea de trimitere a facturii pe e-mail către clienți

✅ Introducerea unui dashboard care cuprinde rezumatul activității agenților

Ce rol are un software pentru automatizarea forței de vânzări?

Aplicația Optimall SFA software este adresată agenților de vânzări în regim pre-sales și van-sales.

Automatizarea forței de vânzări (Optimall SFA software) este o aplicație care automatizează vânzarea și distribuția în regim pre-sales și van-sales.  Această aplicație se adresează companiilor de distribuție sau producătoare, cu rețea proprie de agenți de vânzări, care efectuează rute zilnice la clienți pentru preluarea sau livrarea comenzilor. Optimall SFA software este ideală pentru firmele mici, medii, mari sau foarte mari.

Automatizarea forței de vânzări (Optimall SFA software) este o  soluție software pentru automatizarea vănzărilor și distribuției în regim pre-sales și van-sales.  Această aplicație se adresează companiilor de distribuție sau producătoare, cu rețea proprie de agenți de vânzări, care efectuează rute zilnice la clienți pentru preluarea sau livrarea comenzilor. Optimall SFA software este ideală pentru firmele mici, medii, mari sau foarte mari.

Varianta Pre-Sales permite preluarea tuturor comenzilor, încasărilor și retururilor de marfă direct la clienți, livrarea efectuându-se ulterior.

Varianta Van-Sales permite facturarea direct la client, în momentul vizitei, concomitent cu livrarea mărfii. Pachetul include în plus față de varianta Pre-Sales și modulul de tipărire facturi și chitanțe la imprimantă.

deții controlul asupra întregului proces de vânzare

Cum funcționează o soluție de tip SFA (Sales Force Automation) ?

O soluție de tip SFA software vine în ajutorul companiilor de distribuție și de producție cu agenți/reprezentanți de vânzări proprii funcționează cu ajutorul a 3 elemente software care sunt integrate:

1. Aplicația Back Office

se interfațează cu ERP-ul companiei tale, și permite extragerea datelor din sistemul de gestiune, date precum: nomenclator articole, stoc articole, nomenclator clienți, sold clienți etc.

Aplicația Back Office se instaleză pe PC-ul companiei și permite managementul terminalelor mobile. PC-ul companiei, pe care va fi instalată aplicația Back Office, trebuie să aibă conexiune permanentă la internet pentru a se putea recepționa toate comenzile trimise de agenții de vânzări. Față de PC-ul companiei, dispozitivele agenților de vânzări (telefoane/tablete) vor avea nevoie de internet doar în momentul în care realizează sincronizarea sau se trimit date. Totodată, un SFA software permite alocarea routing-ului, nomenclatorului de clienți și produse pentru fiecare agent de vânzări în parte.

Acțiuni derulate de către management cu automatizarea forței de vânzări:

– Automatizarea forței de vânzări;

– Managementul terminalelor mobile;

– Alocarea routing-ului zilnic pentru agenți;

– Alocarea de nomenclatoare pe clienți/produse;

  • – Setarea unor politici de prețuri/blocaje pentru fiecare client;
  •  
  • – Urmărirea comenzilor și încasărilor preluate de către agenți;
  •  
  • – Rapoarte personalizate specifice.

2. Aplicația Mobilă

va fi instalată pe dispozitivul (telefon/tabletă) cu sistem de operare Android, a agenților de vânzări care vor efectua vizitele la clienți.

Agenții de vânzări utilizează aplicația mobilă pe telefonul/tableta cu sistemul de operare Android  prin intermediul cărora transmit, în timp real, comenzile efectuate direct în sistemul de gestiune (ERP) al companiei. Reprezentanții de vânzări au totodată acces permanent la informații detaliate precum: informații despre produse, articole, stocuri, discount-uri și promoții pentru diverse produse.

Agenții de vânzări sunt un element cheie în orice business din mediul producătorilor și al distribuitorilor de aceea trebuie să îi susținem mereu și să le eficientizăm toate procesele de muncă pentru a putea să-și ducă la bun sfârșit targetele setate sau chiar să le depășească. Odată ce reprezentanții de vânzări pot acoperi mai multe comenzi, vânzările cresc semnificativ și odată cu ele și business-ul tău.

Acțiuni derulate de către agenții de vânzări cu aplicația SFA software:

– Transmiterea în timp real a încasărilor, comenzilor, vizitelor și retururilor direct în ERP; 

– Acces la informații detaliate despre articole, stocuri, discount-uri, promoții, solduri, rute etc;

– Încasarea direct la client cu posibilitatea de tipărire facturi/chitanțe la imprimanta termică.

3. Interfațarea cu ERP

soluția Optimall SFA software by AROBS se interfațează cu peste 75+ sisteme de gestiune ceea ce face posibilă sincronizarea tuturor datelor.

Dacă îți dorești ca business-ul tău să treacă la următorul pas, cel superior, și să se dezvolte atunci Optimall SFA  este soluția de care ai nevoie. Concurența în mediul producătorilor și al distribuitorilor este tot mai acerbă și odată cu ea și nevoile clienților. Odată ce apelezi la o soluție pentru automatizarea forței de vânzări, poți acoperi mai multe comenzi într-un timp mult mai scurt și odată cu acestea satisfaci și nevoile clienților tăi.

Elementul cheie pentru orice business atunci când ne dorim să ne dezvoltăm, îl constituie automatizarea. Prin automatizare, toate procesele de muncă se vor efectua într-un timp mai scurt, crescând astfel productivitatea.

reduci timpul de pregătire a comenzilor

Cum te ajută un SFA Software?

automatizarea forței de vânzări 1

Află beneficiile soluției Optimall SFA Software Vânzări
chiar de la clienții noștri:

,,Ne-a plăcut foarte mult echipa care a venit și care s-a pus la dispoziția noastră. I-am testat limitele acestei echipe în nenumărate rânduri, de cele mai multe ori au răspuns foarte rapid. Poate au fost și situații în care solicitările noastre au venit mult prea multe și mult prea repede, dar nota e 9,80.”

Lucian Stănia Administrator Special, Gepeto Imepx

,,În primul rând ați avut un feedback foarte bun de la cei care au achiziționat soluțiile Optimall, ceea ce ne-a făcut să ne îndreptăm puțin atenția către dumneavoastră."

Claudiu Georgescu Manager IT, Magic Tic Tac

,,Ne-au oferit suportul și practic, au făcut ceea ce noi ne-am dorit să obținem. Nu a fost o chestiune de a alege pur și simplu, mai degrabă aș zice că am dezvoltat împreună și rezultatul sunt cifrele frumoase pe care le avem azi împreună.

Lucian Matei Director de vânzări, Superfood Company

,,Suntem mulțumiți că am ales să colaborăm cu furnizorul de software de automatizare Optimall, care a fost receptiv la solicitările noastre de customizare a soluției astfel încât aceasta să se plieze pe nișa organizației SNRB. În plus, dat fiind avantajul unui sistem informatic modular, flexibil, știm că soluția va putea fi adaptată continuu pentru a răspunde noilor provocări.”

Andrei Orban Project Manager, SNRB

,,Am crezut în voi. La noi nu sunt în Dolj atât de dezvoltați cei care se ocupă cu partea de IT. Și atunci am considerat ca să mergem pe AROBS.”

Olaru Viorel Director General, Top Gel

“Optimall a fost modelat fix după nevoile noastre. Ne-a demonstrat că AROBS e o firmă de încredere și ne putem baza pe ei în orice situație.”

George Pițigoi Directorul de Dezvoltare și Risc, Nitela

,,Cel mai mult am apreciat la echipa Optimall, capacitatea și implicarea în procesul de modelare a aplicației pe nevoile noastre.”

Călin Chira Director de Vânzări, Un-Doi Centrul de Plăți

,,V-am ales deoarece am realizat că echipa Optimall poate personaliza soluțiile exact pentru nevoile noastre având mereu suport tehnic pentru orice problemă întâmpinată.”

Octavian Corici Administrator, Electric Valcor

,,Cel mai mult mi-a plăcut că este o echipă tânără, noi fiind tineri au venit niște oameni tineri care ne-au răspuns pe loc la toate dorințele noastre. Aveți chestia asta? DA! O putem implementa? DA! De când? De ieri. Adică ne-am completat cum se completează două mâni, voi tineri, noi tineri, voi ați avut ce voiam noi. A fost dragoste la prima vedere.”

Ene Ștefan Director de Vânzări, Aldis

Top Gel

Superfood Company

Magic Tic-Tac

Un-Doi Centrul de Plăți

Aldis

Gepeto Impex

Module STANDARD

pentru automatizarea forței de vânzări

care permite vizualizarea datelor legate de clienții alocați agentului. Sunt afișate soldurile pentru fiecare client în parte respectiv restanțele acestuia.

care permite configurarea din partea de Back Office a SFA software a routing-ului agenților pe zile / săptămână / clienți, inclusiv cu ordine de vizitare, pentru 1 sau 2 săptămâni.

permite vizualizarea articolelor, produselor atașate fiecărui agent conform filtrelor setate de agent. Acesta include lista de prețuri pentru fiecare articol/produs.

cu transfer de date în programul de gestiune/contabilitate, permite stabilirea datelor scadente pentru achitarea mărfii comandate.

care oferă posibilitatea de blocare a preluării comenzilor la un client în funcție de diferite criterii (numărul de zile de scadență, numărul de restanțe, soldul maxim etc).

care permite predefinirea a trei tipuri de promoții: fixe, pachet și flexibile.

care permite alocarea automată/ manuală a seriilor chitanțelor și calculului automat al diferenței de plată, dar cu evidențierea fiecărei încasări în Back Office.

Module OPȚIONALE*

pentru automatizarea forței de vânzări

  1. oferă posibilitatea vizualizării cantităților, prețului, datei, pentru produsele din comenzile/vânzările anterioare.

permite prioritizarea articolelor în ordinea setată în prealabil cât și colorarea articolelor după anumite criterii pentru o mai bună vizualizare.

presupune crearea unui catalog virtual de produse, cu posibilitatea atașării unei imagini aferente fiecărui articol în parte.

presupune setarea mai multor tipuri de targete pentru agenții de vânzări, aceștia având posibilitatea de a se informa cu privire la pragul de atingere al acestora.
Modulul

presupune crearea de chestionare/formulare în aplicatia Back Office și completarea acestora de către agenții de vânzări.

permite crearea de clienți noi direct de pe terminalul agentului de vânzări și transmiterea acestor date automat în programul de gestiune / contabilitate (în funcție de programul de gestiune).

au posibilitatea de a introduce informații suplimentare cu privire la clienți, precum și setarea de remindere. Aceste informații vor putea fi vizualizate de toți agenții, cât și în Back Office.

presupune vizualizarea ambalajelor care se află în custodia clienților și introducerea automată a ambalajelor aferente produselor.

permite preluarea coordonatelor de tip traseu și a coordonatelor trimise în momentul vizitei la client, și apoi vizualizarea lor pe hartă în Back Office.

oferă posibilitatea managementului de a controla interacțiunea agentului de vânzări cu clientul și modalitatea prin care s-a efectuat comanda. La prima vizită se geocodează locația clientului, iar la următoarele vizite se verifică dacă agentul se află sau nu în locația clientului.

  1. agentul este obligat să își completeze kilometrajul de start la începutul zilei de lucru și de stop la terminarea programului; permite introducerea unei fotografii care să confirme kilometrajul introdus. Prin activarea acestui modul agentul primește notificări la începutul zilei pentru a efectua sincronizările, iar la sfârșitul zilei pentru trimiterea documentelor.

oferă posibilitatea printării automate din Back Office a comenzilor transmise online și permite activarea de notificări primire comenzi și/sau încasări.

Plata se poate realiza cu ajutorul unui mPOS iar listarea chitanțelor se face cu ajutorul imprimantei termice SUP 80M2.

Discută cu noi

CERE OFERTĂ

Lasă-ne datele tale de contact, iar în mai puțin de 24h vei fi contactat
de către unul din reprezentanții de vânzări.

Vrei să testezi noua aplicație mobilă Optimall SFA? Menționează în câmpul subiect „Vreau ofertă aplicație nouă Optimall SFA”.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.