// detalii contact

Hai să vorbim

Adresă

str. Constantin 
Brancusi nr. 78

Vânzări

optimall@arobs.ro

Vânzări

+40741.227.627

Provocări în business pe care transformarea digitală te va ajuta să le rezolvi în viitor

Provocări în business pe care transformarea digitală te va ajuta să le rezolvi în viitor

Finalul de an este un moment în care atât în viața de zi cu zi, cât și în afaceri, privim în urmă pentru a ne bucura de reușite, dar privim și în față, pentru a ne pregăti noi succese. Transformarea digitală, la care contribuim și noi cu ajutorul soluțiilor Optimall by AROBS, va fi răspunsul pentru multe provocări în business. Eficientizarea afacerilor cu soluții precum SFAintegrare ERPoptimizarea rutelor și soluții de automatizare a inventarierii este vizibilă în proiectele Optimall by AROBS desfășurate cu succes de-a lungul anilor. Vedem creșteri ale productivității, organizarea eficientă a activității și a datelor, dar și o mai bună comunicare între departamente. Mai interesant ar fi, însă, să aprofundăm elementele relativ problematice în business, în care utilizarea tehnologiei va face diferența în viitor. De aceea, astăzi abordăm o perspectivă inedită. Vom sintetiza cum ne ajută transformarea digitală să depășim viitoarele provocări în business pentru anul 2023.

5 provocări în business pentru anul 2023

Stabilitatea lanțurilor de aprovizionare

Instabilitatea socio-economică din ultima perioadă aduce provocări în business, iar acest aspect este vizibil și în procesele de producție și distribuție. În ceea ce privește echilibrul lanțurilor de aprovizionare, conform unei analize McKinsey, de-a lungul a 3.7 ani companiile pot avea, în medie, perioade de instabilitate chiar și de două luni. Specialiștii McKinsey subliniază că, dacă până acum prioritățile în lanțurile de aprovizionare erau costurile, calitatea și serviciile oferite, de acum antreprenorii trebuie să includă noi elemente în strategia lor. Acestea sunt reziliența, sustenabilitatea și agilitatea, care permit evitarea perioadelor de instabilitate sau reducerea impactului negativ asupra companiei la minimul posibil. Cum te ajută transformarea digitală? Dacă ești furnizor de produse, indiferent de industrie, tehnologia te va ajuta să urmărești progresul afacerii tale.  În acest fel, vei avea un punct de pornire pentru a rezolva posibilele provocări în business. Spre exemplu, un SFA software te va ajuta să stabilești obiectivele echipelor de vânzări și să ai o imagine clară despre produse, clienți, comenzi și încasări. Cu Optimall SFA by AROBS, fiecare membru al echipei poate lucra organizat, economisind timp prețios. Împreună puteți anticipa nevoile clienților pe baza istoricului de comenzi, astfel încât să evitați instabilitatea proceselor de distribuție.

Securitatea informațiilor

Atacurile cibernetice sunt în continuă creștere, una dintre cele mai întâlnite tipologii fiind atacurile de tip ransomware. IBM arată că breșele de securitate cauzate de atacurile ransomware au crescut cu 41%. De asemenea, a crescut și timpul de identificare și remediere a acestora cu 49 de zile în ultimul an, comparativ cu atacurile precedente. Previziunile IBM pentru anul 2023 atenționează companiile că atacurile cibernetice vor fi tot mai frecvente, reprezentând unele din cele mai importante provocări în business. De aceea, în afacerile digitalizate trebuie să existe, pe lângă soft-uri de protecție, politici de securitate de tip „zero încredere”. În acest fel vor fi evitate scurgerile de informații care ar putea însemna o cale deschisă pentru potențialele atacuri cibernetice. Cum te ajută transformarea digitală? Instrumentele de optimizare a afacerilor îți permit să stochezi în siguranță informațiile despre resurse, vânzări, rute de livrare și stocuri de produse. Fiecare utilizator al aplicațiilor deține credențiale care îi permit accesul la datele atribuite, asigurând securitatea informațiilor utilizate de-a lungul procesului de vânzări.

Afaceri sustenabile

Când alegi să incluzi acțiuni de sustenabilitate în afacerea ta, ai multiple avantaje. Acestea au devenit un standard în și te ajută să optimizezi resursele companiei în timp ce te asiguri că activitatea de producător sau distribuitor are un impact pozitiv asupra mediului și societății. Datele analizate de Business Insider accentuează importanța politicilor de sustenabilitate. Companiile care au investit în digitalizare și sustenabilitate au obținut profituri cu până la 11% mai mari decât competiția. În domeniul distribuției, cele mai importante politici de sustenabilitate sunt, conform McKinsey, reducerea cantității de ambalaje utilizate, inițiative de incluziune și diversitate, promovarea reciclării către consumatorii finali. Cum te ajută transformarea digitală? Primul pas pe care îl vei face odată cu digitalizarea afacerii este renunțarea la documentele scrise, și, prin urmare, vei elimina risipa de hârtie. De asemenea, apar provocări în business și când vine vorba de optimizarea costurilor, iar tehnologia te ajută la acest capitol în timp ce devii mai sustenabil. De exemplu, un soft pentru optimizarea rutelor cum este Optimall Logistic contribuie la reducerea numărului de kilometri parcurși în timpul livrărilor, scăzând consumul de combustibil dar și impactul asupra mediului.

Competitivitatea companiilor în atragerea și retenția angajaților

Pentru anul 2023, Forbes indică schimbări în modul de abordare a companiilor când vine vorba de recrutare. Beneficiile angajaților, transparența în ceea ce privește salariile și interacțiunea pe social media vor fi principalele elemente care vor atrage noile talente în companii. Pe de altă parte, retenția angajaților se va realiza prin creșterile salariale, mediul incluziv, posibilitatea de conversie profesională în interiorul aceleiași companii și oportunitățile de învățare. Cum te ajută transformarea digitală? Vei putea să oferi angajaților tăi acces la aplicații dedicate automatizării sarcinilor repetitive. De la gestionarea comenzilor directe, până la cele din magazinul online sau chiar automatizarea inventarierii, există soluții Optimall by AROBS pentru fiecare din nevoile afacerii tale. De altfel, timpul economisit de către angajați poate fi redirecționat către învățare și dezvoltarea echipei.

Creșterea nivelului așteptărilor în rândul consumatorilor

Consumatorii sunt tot mai selectivi când vine vorba de cheltuieli și, conform Forrester, aceștia vor fi și mai cumpătați din 2023. Mai exact, ei vor alege produse și servicii care se ridică la așteptările lor, renunțând la cele care nu îndeplinesc aceste standarde. Shopify, una dintre cele mai importante platforme de dezvoltare a magazinelor online, a conturat trendurile în obiceiurile de cumpărare pentru 2023. 81% dintre consumatori vor schimba modul în care își gestionează bugetele, având în vedere inflația și creșterea prețurilor. De asemenea, cererea pentru produse sustenabile este în creștere, iar clienții preferă să cumpere aceleași produse în mod repetat. Cum te ajută transformarea digitală? Mai ales când vine vorba de e-commerce, un serviciu de automatizare a transferului de date – cum este și ConnectoR – va susține o experiență de calitate a consumatorilor. Aceștia vor avea acces la date actualizate despre produse și prețuri, iar odată ce plasează comanda, depozitul companiei tale va primi o notificare. În acest mod, atât plasarea comenzii cât și livrarea acestora se vor ridica la așteptările consumatorilor, fără provocări în business pentru magazinul tău online.

Provocări în business? Optimall by AROBS e alături de tine!

În afaceri, lista de provocări este în continuă schimbare de la un an la altul. Cele mai importante elemente sunt, probabil, adaptabilitatea și reziliența, care susțin progresul în business. Dacă vrei să fii mereu pregătit pentru viitor, soluțiile Optimall by AROBS îți stau la îndemână. Trebuie doar să îți identifici obiectivele, iar apoi vom alege împreună soluția potrivită. Alege să fii optim Optimall cu by AROBS!