// detalii contact

Hai să vorbim

Adresă

str. Constantin 
Brancusi nr. 78

Vânzări

optimall@arobs.ro

Vânzări

+40741.227.627

Granturi IMM pentru digitalizare

Granturi IMM pentru digitalizare – Optimall by AROBS

Transformarea digitală a afacerilor este un element-cheie care îmbunătățește productivitatea și colaborarea între departamente. Este și motivul pentru care se încurajează adoptarea noilor tehnologii prin programe europene care oferă constant granturi IMM pentru digitalizare. De altfel, de-a lungul timpului am observat și noi, dar și clienții noștri, eficientizarea operațiunilor specifice activităților de vânzare și distribuție. Cu ajutorul SFA, dar și al celorlalte soluții Optimall by AROBS dedicate e-commerce, optimizării livrărilor sau a proceselor de inventar, producători și distribuitori din diferite industrii și-au optimizat afacerile.

De-a lungul timpului, adoptarea noilor tehnologii a avansat la nivel european conform unei analize recente a Comisiei Europene. Totuși, la nivel european, aproape jumătate din IMM-uri nu beneficiază de avantajele digitalizării avansate cum sunt soluțiile de automatizare, bazele de date sau chiar specialiștii tehnici. Pentru a susține progresul întreprinderilor mici și mijlocii, instituțiile europene oferă granturi IMM pentru digitalizare cum sunt și cele oferite prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) în România.

Granturi IMM pentru digitalizare – pentru ce achiziții le poți utiliza?

Pentru a susține adoptarea noilor tehnologii, se oferă granturi IMM de până la 100.000 de euro. Calendarul programului de digitalizare este publicat pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Conform ghidului specific, lansat în 15 decembrie 2022 în forma finală, aceste fonduri pentru digitalizare se încadrează în următoarele intervale:

 • ◼️ Microîntreprinderi: 20.000 – 30.000 de euro;
 • ◼️ Întreprinderi mici: 20.000 – 50.000 de euro;
 • ◼️ Întreprinderi mijlocii: 20.000 – 100.000 de euro.

Sumele acordate IMM-urilor pot să fie utilizate pentru a achiziționa elemente precum:

 • ◼️ Hardware TIC;
 • ◼️ Echipamente de automatizare/robotică ale fluxurilor tehnologice;
 • ◼️ Dezvoltarea și adaptarea aplicațiilor/licențelor (inclusiv soluții de automatizare);
 • ◼️ Tehnologii blockchain;
 • ◼️ Sisteme care utilizează inteligența artificială (AI), machine learning, augumented reality (AR), virtual reality (VR);
 • ◼️ Website-uri de prezentare;
 • ◼️ Servicii Cloud & IoT;
 • ◼️ Instruirea personalului care va utiliza instrumentele digitale;
 • ◼️ Consultanță pentru identificarea tehnologiilor necesare IMM-urilor etc.

Te gândești să obții fonduri pentru digitalizare? Optimall by AROBS poate face parte din planul tău!

În aceste achiziții eligibile folosind granturi IMM se încadrează și soluțiile software Optimall by AROBS dedicate creșterii productivității în business. Astfel, dacă ai o echipă de agenți de vânzări online poți să crești productivitatea cu Optimall SFA software, iar pentru a gestiona comenzile din magazinul online ai la îndemână Optimall Connector. De asemenea, dacă vrei să planifici eficient livrările și să reduci consumul de combustibil, Optimall Logistic îți va fi de mare ajutor. În cele din urmă, ai acces și la soluțiile noastre de automatizare a proceselor de inventariere – SMIS și WMS. Află mai multe despre fiecare soluție consultând pagina de întrebări frecvente.

Digitalizarea businessului tău nu trebuie să te îngrijoreze – îți vom oferi suport de-a lungul întregului proces. De la selectarea și personalizarea soluției, până la implementare și suport constant în utilizarea aplicațiilor, echipa Optimall by AROBS este alături de tine.

Dacă ești interesat să mărești performanțele și în alte zone ale afacerii tale, cum sunt gestiunea resurselor umane sau integrarea plăților digitale, te încurajăm să analizezi suita AROBS cu soluții pentru companii.

Alege să fii optim Optimall cu by AROBS!