Ca producător, cel mai probabil ești obișnuit să anticipezi și să depășești provocările care pot apărea de la fabricarea produselor până la vânzarea acestora. În ultimii ani, Industry 4.0 și schimbarea obiceiurilor de consum sunt unele din cele mai importante elemente care influențează activitatea companiilor. Deși uneori poate fi dificil să ții pasul cu atâtea schimbări, partea bună este că evoluția tehnologiei îmbunătățește performanțele unei afaceri. Softurile de sales automation cum este SFA, canalele de comunicare la distanță și evoluția magazinelor online sunt doar câteva din instrumentele care susțin etapele care succed producția.
Ce înseamnă să fii producător?
Credem că activitatea de producător implică un cumul de eforturi dedicate transformării materiei prime în produse gata să fie distribuite către punctele de vânzare ale colaboratorilor sau direct către consumatori. Într-o manieră extrem de accesibilă, un ghid al BBC clasifică activitatea de producție în funcție de cantitatea și caracteristicile obiectelor finite. Astfel, un producător poate realiza bunuri în masă, în serie sau individual. Să vedem ce presupune fiecare dintre acestea.
Producția în masă – implică fabricarea continuă a unor bunuri identice conform unui anumit șablon și sunt realizate în cadrul unei linii de producție.
Producția în serie – în acest caz, produsele se realizează grupat, în funcție de un număr de obiecte stabilit inițial. De exemplu, se va produce un grup de 50 de produse și, abia la finalizarea acestora, se trece la următoarea serie.
Producția individuală – după cum sugerează și numele, produsele se realizează pe rând. De obicei, acestea sunt unicate, producătorul personalizând fiecare obiect în funcție de cerințele consumatorului.
Evoluția recentă a companiilor producătoare
Conform celor mai recente actualizări Eurostat, în anul 2019 existau în UE peste două milioane de producători, având aproximativ 30.2 milioane de angajați. În funcție de valoarea adăugată brută, în topul producătorilor se află companiile din industria de fabricare a autovehiculelor, urmate de industriile alimentară, chimică, farmaceutică, electrică și a produselor din plastic și metal.
Sectorul de producție este esențial pentru aprovizionarea distribuitorilor și companiilor de Retail & FMCG, motiv pentru care acestea își optimizează activitatea folosind sales automation. Ca producător e important să fii atent și la serviciile de vânzare pe care le oferi colaboratorilor tăi. De aceea, adaptarea continuă la schimbările de pe piață și tehnologia îți vor fi de mare ajutor. Acest subiect îl vom aborda în următoarea noastră analiză, Producția și automatizarea vânzărilor (Episodul 2).
Alege un 2022 optim cu Optimall by AROBS!