Directiva Tutunului TPD

Informații utile despre Directiva Tutunului TPD

În data de 20 mai 2019, a intrat în vigoare Directiva Tutunului TPD conform căreia pachetele de țigări și cele de tutun rulat vor fi marcate cu un cod unic de identificare de tip 2D. Această reglementare are ca scop combaterea producerii și vânzării de țigări contrafăcute și protejarea operatorilor economici. Reglementarea este transpusă prin Legea nr. 201/2016. 

Directiva Tutunului TPD impune ca toate produsele din tutun să fie urmărite și verificate de la producător până la vânzătorul en-detail cu ajutorul codului unic de identificare de tip dot code, din cele 28 de țări din Uniunea Europeană. Elementele de urmărire și de securitate vor fi aplicate de producători pe fiecare pachet, cartuș, bax și palet în parte. La intrarea și ieșirea din stoc, aceste produse vor fi scanate, generând un raport despre traseul produsului. Raportul va conține și alte informații esențiale despre fabricarea produselor.

Codurile unice de pe pachetele de țigări și tutun de rulat trebuie să fie tipărite și fixate astfel încât să nu poată fi îndepărtate, modificate sau șterse.

Identificatorul unic de pe pachetele de țigări și cele de tutun oferă informații cu privire la:

  • – locul fabricării;
  • – utilajul folosit la fabricarea produselor din tutun;
  • – descrierea produsului;
  • – ruta de transport preconizată;
  • – ruta de transport de la fabricare până la primul punct de vânzare;
  • – data transportului;
  • – factura, numărul de ordine și evidențele plăților pentru toți cumpărătorii de la fabricare până la primul punct de vânzare .

SFA

Distribuitorii de țigări folosesc aplicația Optimall SFA by AROBS pentru a realiza vânzarea și încasarea pe teren cu ajutorul licențelor Van-Sales și a imprimantelor termice. Cu o dezvoltare specifică am reușit să transferăm informațiile legate de vânzarea agenților către aplicația special destinată Track and Trace, ușurând munca agenților și minimizând eroarea umana.

Echipa Optimall e mereu la curent cu noile schimbări din piață inclusiv Directiva Tutunului TPD. Te sprijinim cu orice informație legată de mișcarea țigărilor de la intrarea în depozit până la vânzarea efectivă și raportarea către platforma special destinată.

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la numărul de telefon: 0264 202 118.