Optimall pentru produse medicale și produse farmaceutice

Industria farmaceutică din UE este printre cele mai importante la nivel mondial. Investițiile în dezvoltare și cercetare pentru produse medicale și farmaceutice sunt în continuă creștere. Și în România cifrele sunt impresionante, după cum veți vedea în următoarele rânduri. Țara noastră se află pe al doilea loc pe piața farmaceutică din CEE în 2020 în ceea ce privește veniturile. Preocuparea pentru sănătate contribuie la perfecționarea continuă a producției de medicamente, iar lanțul de distribuție implică o gestiune atentă a datelor, pentru a evita încetinirea aprovizionării. De aceea, specialiștii Optimall sunt pregătiți să personalizeze SFA – soluția de automatizare a vânzărilor pentru afacerea ta.

Utilitatea Optimall SFA pentru distribuția de produse medicale și produse farmaceutice vine din faptul că eficientizează procesul de vânzări. Specialiștii McKinsey au arătat că soluțiile actuale permit automatizarea a peste o treime din activitățile de vânzări, ceea ce face procesul de distribuție mai rapid și mai eficient.

Cu ajutorul softului poți să programezi rutele zilnice ale agenților de vânzări, care vor avea acces la planificare direct de pe dispozitivul mobil. Funcționalitățile aplicației permit structurarea produselor medicale în cataloage, unde se pot verifica și informații despre prețuri și stocuri.

Lanțul de distribuție pentru produse farmaceutice

Când vine vorba de produse farmaceutice, fiecare detaliu este important pentru a asigura normele de sănătate și siguranță. Distribuția de medicamente și produse medicale trece prin mai multe etape, fiecare dintre acestea fiind adaptată la o strategie care promovează reziliența și cercetarea.

Obiectivele instituțiilor europene vizează securizarea producției și investițiile în inovare pentru a asigura în continuare competitivitatea la nivel global, UE fiind lider mondial în industrie, conform Consiliului European. De asemenea, se pune accentul și pe menținerea standardelor de calitate și siguranță și evitarea lipsei de aprovizionare cu medicamente și produse medicale.

Mai jos poți să vezi componentele lanțului de distribuție a produselor farmaceutice, de la producție până la consumator. Acestea sunt privite din perspectiva instituțiilor europene specializate în domeniul farmaceutic – IPEC, EFCG, APIC, cu preocupare către dezvoltarea de soluții pentru sănătate.

infografic farma

Distribuția de produse farmaceutice și produse medicale, un proces al inovării continue

Conform Statista, piața de produse farmaceutice a produs venituri de 3.5 mld. €, plasându-se pe locul al doilea după Polonia în regiunea CEE.  Recordul a  fost atins în 2020, zona de distribuție de medicamente și produse medicale reprezentând 66% din venituri.  Cifrele de vânzări sunt încurajatoare, dar preocuparea pentru investiții în sănătate și cercetare sunt în scădere. De asemenea, numărul de farmacii a scăzut cu 100 de unități din 2018 până în 2020. Pentru următorii ani se așteaptă creșterea nivelului de resurse financiare dedicate cercetării și dezvoltării de medicamente, astfel încât acestea să fie accesibile și adaptate la nevoile pacienților.

Când vine vorba de medicamente, acestea reprezintă totuși cea mai mică parte din costurile generate de problemele de sănătate. Datele EFPIA arată că 19.1% din cheltuielile dedicate sănătății în Europa sunt direcționate pentru produse farmaceutice și alte produse medicale. Pentru bolile avansate, medicamentele reprezintă chiar mai puțin de 10% din cheltuieli. Totuși, ele sunt printre cele mai importante produse, deoarece contribuie la reducerea costurilor de spitalizare și îngrijirea pe termen lung.

Creșterea accesibilității la medicamente și produse medicale

Pentru a ghida evoluția în domeniu, ARPIM a publicat Pactul pentru inovație în sănătate, menit să crească accesul pacienților la tratamente inovatoare. Deși se află pe locul al doilea în CEE ca venituri pe piața farmaceutică, România este pe ultimul loc ca timp de așteptare pentru noile tratamente – pacienții așteaptă până la 883 de zile. Întârzierile sunt cauzate în principal de decalarea termenelor de evaluare a produselor, procedurile birocratice și insuficiența finanțărilor.

Pentru a evita ca procesul de distribuție să se afle printre cauzele de întârziere a livrării de produse farmaceutice, există soluții digitale pentru automatizarea vânzărilor. Acestea permit ca medicamentele și produsele medicale să fie gestionate eficient cu ajutorul modulelor personalizabile din aplicație.

Farmacii

Asigură accesul pacienților la medicamente și produse medicale în cele peste 8.000 de unități farmaceutice, dintre care cel puțin una trebuie să funcționeze non-stop în fiecare județ.

Cabinete oftalmologice

Având în vedere creșterea timpului petrecut în fața ecranului și afecțiunile oftalmologice, trebuie aprovizionate constant cu rame de ochelari și lentile pentru protecția și corectarea vederii

Spitale

Medicamentele asigură reducerea numărului de zile necesare pentru combaterea afecțiunilor și contribuie la prevenirea complicațiilor, aprovizionarea spitalelor fiind o prioritate.

Retail

Produse folosite frecvent precum trusele de prim-ajutor, vitamine și alcoolul medicinal
se regăsesc constant în magazine accesibile publicului larg.

Cabinete stomatologice

Igiena dentară este unul din domeniile medicale unde produsele sterile de unică folosință sunt printre cele mai importante, de la instrumente de lucru până la materiale de protecție.

Cabinete veterinare

Pentru că și necuvântătoarele au nevoie un tratament atent, cabinetele veterinare au nevoie de produse medicale special dezvoltate pentru îngrijirea animalelor.

Optimall SFA pentru distribuție produse farmaceutice și produse medicale

Industria farmaceutică este în continuă îmbunătățire și se bazează pe o lungă istorie în cercetare și inovare. Datele EFPIA arată că evoluția în domeniu a determinat creșterea speranței de viață a europenilor cu 30 de ani, comparativ cu un secol în urmă. Pentru a rămâne una dintre cele mai performante industrii, sunt importante investițiile în sănătate și tehnologii inovatoare.

Optimall susține digitalizarea proceselor de vânzare și distribuție a produselor pentru sănătate, un domeniu al responsabilității și al provocărilor continue. Cu ajutorul SFA, te poți asigura că medicamentele și produsele medicale ajung în timp util la destinație, comenzile sunt gestionate corect, iar compania ta este mai productivă ca oricând. Digitalizează-ți compania de distribuție produse farmaceutice și produse medicale și contribuie la îmbunătățirea accesibilității la tratamente pentru pacienți!

O parte din clienții Optimall

Testimoniale video clienți Optimall

Module folosite

Cele mai folosite module ale soluției Optimall SFA pentru desfășurarea activității agenților sunt: 

distributie bauturi

Modul Catalog Produse

distributie baturi

Modul Fișă
Sell

distributie bauturi

Modul
Colorare

distributie bauturi

Modul Start
Stop km

icon-modul-promotii

Modul
Promoții

icon_modul-blocare-hotspot

Modul Blocare
Hotspot

Vezi poveștile de succes

Discută cu noi

CERE OFERTĂ

Lasă-ne datele tale de contact, iar în mai puțin de 24h vei fi contactat
de către unul din reprezentanții de vânzări Optimall by AROBS.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.