Brandul Choco Pack „Costurile cu personalul s-au redus cu 66%”

Awesome Image
  • Customer :Impex Aquaris Veritas
  • Category :SFA
  • Date :05.03.2019
  • Status :Implementat
  • Live demo :www.aquarisveritas.ro
  • Tags :distributie, van-sales,

Case Description

Automatizarea procesului de vânzări a redus munca departamentului financiar, ne spune dna. Aida Ferencz, Director Comercial „Înainte de utlizarea soluției OptimallSFA aveam 3 angajați pentru introducerea datelor de facturare, dar după implementarea solutiei de automatizare a forței de vânzări am redus costurile cu personalul pe partea de facturare cu 66%. ” 

Provocarea întâmpinată

Monitorizarea detaliată a activității oamenilor de pe teren, actualizarea și sincronizarea informațiilor, transmiterea în timp real al încasărilor/ facturilor emise în backoffice, precum și înlăturarea erorilor umane, în activitatea zilnică, au fost unele din cerințele companiei de distribuție Impex Aquaris Veritas. De asemenea se dorea ca soluția SFA (sales force automation) să se interfațeze cu sistemul de gestiune (ERP) astfel încât comenzile, vizitele, încasările și retururile să se transmită în timp real în sistemul de gestiune.
  • Beneficii obținute O dată cu implementarea soluției SFA, procesul de încasare a banilor în timpul vizitelor la clienți s-a redus semnificativ prin generarea automată a chitanței, agentul de vânzări nemaifiind nevoit să scrie de mână chitanța.
  • Automatizarea procesului de vânzări a redus munca departamentului financiar, ne spune dna. Aida Ferencz, Director Comercial „Înainte de utlizarea soluției OptimallSFA aveam 3 angajați pentru introducerea datelor de facturare, dar după implementarea solutiei de automatizare a forței de vânzări am redus costurile cu personalul pe partea de facturare cu 66%. ”
Awesome Image

Feedback-ul clientului

Versiunea aplicației de automatizare a forței de vânzări puse la dispoziția distribuitorului, oferă o interfață rapidă și intuitivă pentru preluarea comenzilor. Reprezentanții din teren având acces rapid la o varietate mare de date despre clienți și potențiali clienți, fiind redus astfel timpul dedicat activităților pre- și post-vânzare. Se oferă practic acces la datele indispensabile finalizării unei vânzări (stocuri, prețuri, solduri, istoric clienți, promoții, discount-uri, etc.)
  • Cu o cifră de afaceri de peste 21 de mil. RON, Aquaris Veritas se poate mândri cu locul 1 în Top Afaceri România din județul Covasna și cu o vechime pe piața de distribuție de peste 24 de ani. O parte din beneficiile câștigate de compania de distribuție în urma implementării soluției le găsiți în graficul de mai sus.